Homeschooling, или Семейное Образование, это форма образования которая основана на интересах ребёнка, и приоритетно развевает его сильные стороны. Исходя из того что каждый ребенок усваивает знания в своем собственном ритме, многие родители выбирают альтернативную форму обучения, по индивидуальной программе, учитывая прежде всего его способности, интересы и потребности.

В Республики Молдова выбор формы обучения собственного ребенка это право и обязанность родителей, включая и семейное образования. Если вы в поисках ответов, тогда добро пожаловать на нашем сайте, здесь вы найдете статьи, информацию о законах, полезные материалы, ближайщие мероприятия, итд.

Присоиденяйтесь к сообществу хоумскулеров в Facebookе и в Viberе (напишите сообщение в Facebookе чобы получить приглашение).

Varianta în română

Articole recente pe Blog

 • Politici Europene de educație la domiciliu

  Ca parte din efortul asociației de a încuraja Ministerul Educației să ia în considerare formalizarea homeschooling-ului și la noi în țară, pregătim și prezentăm un șir de materiale care confirmă că această alternativă educațională este prezentă atât în marea majoritate a țărilor europene, cât și pe plan mondial.

  Vedeți articolul integral… →

 • Homeschooling în Marea Britanie

  Recent Asociația Homeschooling Moldova a fost invitată la dezbateri publice cu oficialii din educație. Am fost surprins să aflu că totuși conceptul de homeschooling este relativ necunoscut, și de aceea m-am gândit că ar fi bine să aduc un exemplul Marii Britanii, și anume, cum îndrumă organele de stat părinții care aleg homeschooling-ul.

  Vedeți articolul integral… →

 • Socializarea copiilor

  Întreabă o mămică:

  Buna, puteți să imi recomandați o carte la tema socializarea copiilor? Eu stau cu copilul meu acasa și nu am timp să îi ofer socializare. Și mă simt vinovată. La cursuri toți repede se îmbracă și fug acasa și nu are cu cine socializa. Vă rog, cine poate să mă ajute.

  Vedeți articolul integral… →

 • Pasul 2 spre homeschooling

  Dacă considerăm că primul pas este când ne informăm, înțelegem ce înseamnă homeschooling, înțelegem beneficiile și implicațiile, conștientizăm că un serviciu de la 8 la 5 nu ne convine și că putem găsi alte aranjamente pentru serviciu, după toate aceste măsuri de nivel personal, urmează al doilea pas.

  Vedeți articolul integral… →

 • Darurile Homeschooling-ului: somnul de dimineață

  Este foarte bine, ca atunci când auzim o idee, să ne întrebăm: „Ce beneficii are?”, „La ce ne folosește?”.

  Când merge vorba de homeschooling, probabil că mai mulți părinți se bucură de oportunitatea de ași menține și solidifica relația cu copiii, dar azi ași vrea să aduc în discuție un subiect care presupun că nu este atât de evident: somnul de dimineață.

  Vedeți articolul integral… →

Vedeți arhiva de articole pe Blog.